ponudba

Matični mleček je izloček goltne žleze mlade čebele delavke. Nastaja pri presnavljanju medu cvetnega prahu in vode v čebeljem telesu. Čebela k temu doda še encime, ki so produkt njihovih žlez in tako pripravljeno hrano imenovano "matični mleček" uporablja izključno za prehrano svoje kraljice oz. matice. Lastnosti matičnega mlečka se kažejo v mnogih, za človeka ugodnih učinkih. Zaradi vsebnosti 10-hidronskii dekanojske kisline matični mleček deluje zaviralno na razvoj mnogih bakterij, lajša znamenja staranja, pripomore k delovanju normalnega delovanja živčnega sistema. Matični mleček uravnava delovanje telesnih žlez, deluje pozitivno pri odpravljanju arterioskleroze. Uporabljamo ga tudi v kozmetični industriji, saj povečuje vitalnost epidermnih celic, izboljšuje njihovo presnovo in tako zavira staranje kože. Matični mleček hranimo pri temperaturi +4 °C za sprotno uporabo, sicer ga zamrznemo.

Najbolje ga je jemati presnega do 7g na dan. S plastično ali leseno žličko zajamemo matični mleček in ga damo pod jezik. Počakamo nekaj minut, da se raztopi in že občutimo blagodejno poživitev v telesu.

 
Silvo Posl, 031 419 111, Tadej, Dejan Posl 041 574 236; cebelarstvo.posl@siol.net